woensdag 16 september 2009

FOTOSHOOT ROOS PROMMENSCHENCKEL

Fotoshoot Roos Prommenschenckel

Voor diegene die niet weten wie Roos is!!

Liefs,

D.X.

Roos Prommenschenckel (Utrecht4 maart 1984), winnaar Mis(s)verkiezing 2006 en ambassadeur van Onbeperkt Nederland.

Roos heeft sinds 2004 de zeldzame handicap Torticollis spasmodica, waarbij de nek door een foutieve spierspanning in een abnormale stand staat. Haar hoofd wordt naar achteren getrokken, waardoor ze moeilijk kan ademhalen. Roos ging het bij de missverkiezing niet om de prijzen, zij wilde graag ambassadeur worden van Onbeperkt Nederland. Prommenschenckel heeft haar opleiding aan de Theaterschool moeten staken vanwege de ziekte en is volledig afgekeurd, maar wil zich toch graag nuttig maken, bovendien houdt zij ervan om in de spotlights te staan.

De missverkiezing voor gehandicapten is een initiatief van Lucille Werner, bekend als televisiepresentator, Werner heeft zelf ook een handicap.

Roos heeft in 2008 haar eigen stichting opgericht, de Roos Prommenschenckel Foundation. Met deze stichting wil zij de weg vervolgen die zij was ingeslagen als Ambassadeur van Onbeperkt Nederland. Roos zet haar strijd voort naar een onbeperkt, gelijk en toegankelijk Nederland. Zij zal dit doen door met één of meerdere grote projecten per jaar bepaalde problemen op de kaart te zetten of ze op te lossen.

Op 7 maart 2009 is Roos tweede geworden bij de eerste Miss Disabled Beauty Contest of the World, een internationale verkiezing voor vrouwen met een lichamelijke beperking. Eerste werd Turkije.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten